O nama

DVD Gornji Desinec osnovan je 1929. godine. Tijela društva su Zapovjedništvo na čelu sa zapovjednikom, zatim Upravni odbor na čelu s predsjednikom koji je ujedno i predsjednik Društva te Nadzorni odbor.
Operativni članovi društva redovito sudjeluju na vježbama 4. operativno područja, sudjeluju i na operativnom natjecanju vatrogasaca.
Društvo ima muško i žensko odjeljenje djece te žensko odjeljenje mladeži koje je 2015. godine bilo treće na Županijskom natjecanju te će iduće godine biti jedini predstavnik s područja VZGJ na državnom natjecanju.
Prostorije vatrogasnog doma u Gornjem Desincu su među najbolje opremljenima na području Grada Jastrebarsko, zahvaljujući preuređenju velike sale 2013. godine te prostora nekadašnje kuhinje u prizemlju koji je 2015. godine preuređen u tzv. „Klub“ za manja neformalna druženja članova i ostalih mještana.
Uz redovito održavanje prostorija vatrogasnog doma i okoliša, društvo ima i niz aktivnosti, a prilikom obilježavanja mjeseca zaštite od požara djeca iz Područne škole Desinec posjećuju vatrogasni dom te se kroz igru upoznaju s vatrogasnom djelatnošću.