DVD-u Gornji Desinec dodijeljena financijska sredstva Zagrebačke županije

U sklopu Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2021. godini, naše društvo prijavilo je dva programa za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja.

Prvi program vezan je na vatrogasnu i humanitarnu djelatnost sa ciljem modernizacije svlačionice te kupnje osobne zaštitne opreme koja je u intervencijama oštećena, dok je drugi program vezan uz modernizaciju puhačkih instrumenata orkestra. Ukupna dobivena sredstva od Zagrebačke županije na oba projekta je 26.000,00 kn. Od toga je za vatrogasne potrebe 18.000 kn, dok je za orkestar 8.000 kn. Poziv je trajao do 15. studenog 2021.

U skladu s ciljevima oba projekta izvršena je nabava dvokrilnih garderobnih ormarića, skupna i osobna zaštitna vatrogasna odjeća i obuća, te muzički instrument – Yamaha flaute. Temeljem prikupljenih ponuda za navedenu opremu i instrument, DVD je izabrao tvrtku HRT Šarić d.o.o. za kupnju vatrogasne opreme te tvrtku Euro-Unit koja se izvorno bavi distribucijom glazbenih instrumenata i opreme specijalizirane za puhače.

Vatrogasna zaštitna oprema te garderobni ormarići stavljeni su u novouređenu prostoriju spremišta koju su vatrogasci sami uredili. Kupnjom opreme povećali smo sigurnost operativnih vatrogasaca koji svake godine imaju sve zahtjevnije i opasnije intervencije.

Nagrađenoj korisnici novog instrumenta želimo uspješno muziciranje na novom instrumentu.