Opće aktivnosti

DVD-u Gornji Desinec dodijeljena financijska sredstva Ministarstva kulture RH za popravak instrumenata

DVD-u Gornji Desinec su, temeljem poziva Ministarstva kulture RH za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu, dodijeljena financijska sredstva u iznosu od 5000 kuna. Natječaj je trajao od 4. rujna do 4. listopada prošle godine.

Temeljem prikupljenih ponuda, DVD je izabrao tvrtku Kadenca d.o.o koja je izvršila popravak instrumenata, a to su F tuba i tenor.  Kadenca je ovlašteni zastupnik i serviser austrijske tvrtke Schagerl koja se bavi proizvodnjom limenih puhačkih instrumenata, a u vlastitoj radionici rade i glazbene instrumente drugih proizvođača.

Natječaj se po prvi puta odvijao online te se naše društvo prijavilo u program kulturno-umjetničkog amaterizma i temeljem priloga zatražila sredstva za popravak instrumenata koji su bitni za orkestar.

Rezultati natječaja bili su objavljeni krajem 2019. godine, potom je potpisan ugovor te je započeta realizacija popravka instrumenata.

Navodimo i radove po instrumentima:

F tuba: odstranjivanje kamenca, servis ventila, strojna obrada ventila, ugađanje mehanike, odvajanje cijevi, ravnanje lima, spajanje dijelova te vanjsko poliranje.

Tenor: odstranjivanje kamenca, servis ventila, strojna obrada ventila, ugađanje mehanike, odvajanje cijevi, ravnanje lima, spajanje dijelova, usna cijev s ugradnjom, vanjsko poliranje.

Ukupan iznos radova iznosio je 6775 kuna.