Opće aktivnosti

Karli Kišan svečano uručena nagrada za pjesmu “Vatrogasci”!

U prostorijama Vatrogasne škole u Zagrebu održano je svečano uručenje poklona pobjednicima „Natječaja za likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice“, a među nagrađenima je bila i naša članica Karla Kišan.

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je u školskoj godini 2019/2020. likovni, literarni i foto natječaj namijenjen predškolskom i školskom uzrastu za koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvatilo pokroviteljstvo. Na natječaj se prijavilo: u kategoriji likovni natječaj predškolskog uzrasta 19 dječjih vrtića sa 156 radova iz 14 županija; u kategoriji likovni natječaj učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda 73 osnovnih škola s 651 radom iz 17 županija; u kategoriji literarni natječaj učenika osnovnih škola od IV. do VIII. razreda 16 osnovnih škola sa 45 rada iz 8 županija i u kategoriji foto natječaj učenika srednjih škola 3 škole s 6 fotografija iz 2 županije. Povjerenstvo za likovni, literarni i foto natječaj na sjednici održanoj 1. srpnja 2020. u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice odabralo je najbolje radove u kategoriji likovni, literarni i foto natječaj koji je proveden sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

Između ostalih nagrađenih, 3. mjesto u kategoriji literarnog natječaja učenika od V. do VIII. razreda osnovnih škola osvojila je Karla Kišan s pjesmom „Vatrogasci“, mentorice Snježane Dugić.

Karla Kišan učenica je 5. razreda OŠ “Ljubo Babić“, od 2016. godine postaje članica našeg DVD-a, a od 2018. godine članica podmlatka našeg puhačkog orkestra u kojem svira saksofon. Aktivni je član i podmlatka natjecateljskog odjeljenja 6 – 12 godina gdje redovito sudjeluje na gradskim i županijskim natjecanjima. Ljubav prema vatrogastvu utkana je kroz generacije u njenoj obitelji. Karline aktivnosti u vatrogastvu prepoznala je njena učiteljica Snježana Dugić, a koja ju je potaknula da piše o „Vatrogascu“ kao humanom pozivu. Tako je nastala pjesma „Vatrogasci“ kojom je Karla osvojila 3. mjesto na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice za „Najbolji likovni, literarni i foto natječaj“.

Karli iskrene čestitke i želimo joj još puno uspjeha!

Izvor: www.hvz.hr