Novim snagama ususret obilježavanju obljetnica 100 godina Puhačkog orkestra i 90 godina vatrogastva u Desincu! Novi predsjednik Vedran Boričević, novi zapovjednik Krešimir Kišan!

U subotu 26. siječnja 2019. godine u prostorijama DVD-a Gornji Desinec održana je jubilarna 90 -a sjednica Skupštine DVD-a Gornji Desinec na kojoj je prezentirano i jednoglasno usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu 2018. godinu. Iz izvješća koje je podnio zapovjednik DVD-a Gornji Desinec Vedran Boričević vidljivo je da su i tijekom 2018. godine članovi društva odradili brojne operativne, kulturne i društvene aktivnosti. Vatrogasna postrojba DVD-a Gornji Desinec uspješno je odradila 5 vatrogasnih intervencija od kojih je bio jedan požar na neuređenom odlagalištu otpada u Prhoću, dvije intervencije uklanjanja srušenih stabala sa prometnica u Gornjem Desincu i Prhoću, prijevoz nepokretne osobe u starački dom iz Donjeg Desinca u Gornji Desinec, te pomoć nepokretnoj osobi u Gornjem Desincu. Osim odrađenih intervencija operativni članovi vatrogasne postrojbe redovito su tijekom godine provodili teorijsku nastavu i praktične vježbe pri kojima se najviše radilo s novonabavljenim vatrogasnim vozilom za gašenje požara. Od ostalih operativnih aktivnosti vatrogasna postrojba sudjelovala je i na dvije javne vatrogasne vježbe u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog, te na sveobuhvatnoj terenskoj vježbi potrage i spašavanja pri padu zrakopolova „ASAR 2018 Jastrebarsko“ u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Natjecateljska odjeljenja djece sudjelovala su na službenom gradskom vatrogasnom natjecanju i ostvarila plasmane na županijsko vatrogasno natjecanje, te sudjelovala na vatrogsnim KUP natjecanjima.

Puhački orkestar odradio je 16 nastupa tijekom godine, dok je podmladak orkestra nastupio na 2 nastupa. Krajem godine nakon 35 godina uspješnog vođenja okrestra, od vođenja se oprostio profesor Petar Fabijanić kojeg je zamijenio profesor Miroslav Poljančić, profesor u Glazbenoj školi u Jastrebarskom. Podmladak orkestra vodi profesor Goran Jurković, također profesor u Glazbenoj školi u Jastrebarskom. Ususret obilježavanju značajne 100 godišnjice orkestra u orkestar se priključio i veliki broj glazbenika prijašnjih generacija.

Značajna manifestacija „Desinečko Ivanje“ koja se održala 17. lipnja 2018. godine okupila je 20 natjecateljskih ekipa djece 6 do 12 godina koje su sudjelovale na 3. KUP-u DVD-a Gornji Desinec, te 8 malonogometnih ekipa koje su se natjecale na 13. vatrogasnom malonogometnom turniru. Manifestacija je okupila veliki broj sudionika natjecanja, a kulturno umjetnički program i zabavu popratio je i veliki broj posjetitelja. Osim navedene manifestacije organiziran je i tradicionalni 25. po redu Boćićni koncert 23. prosinca koji je i ovaj puta okupio veliki broj posjetitelja.

I protekle 2018. godine DVD Gornji Desinec usko je surađivao i sa udrugama sa područja Desinca, sa župnikom župe Desinec Petrom Ribarićem, te s područnim odjeljenjima dječjeg vrtića i područne škole u Desincu.

Na sjednici Skupštine izabrano je i novo vodstvo DVD-a Gornji Desinec. Dosadašnjeg predsjenika Josipa Novosela koji je na toj funkciji bio pune 33 godine zamijenio je Vedran Boričević, dok je za novog zapovjednika izabran Krešimir Kišan. Dosadašnji predsjednik Josip Novosel imenovan je savjetnikom predsjednika DVD-a Gornji Desinec, a pomlađen je i Upravni odbor i Zapovjedništvo. Pred novim vodstvom svakako je najveći izazov organizacija velikih proslava 100 godina Puhačkog orkestra i 90 godina DVD-a Gornji Desinec koje će se održati 15. i 16. lipnja 209. godine. U sklopu obilježavanja 100 godina Puhačkog orkestra u subotu 15. lipnja DVD Gornji Desinec biti će domaćin 35. susreta vatrogasnih puhačkih orkestara Republike Hrvatske na kojem se očekuje 20-ak puačkih orkestara i više od 600 glazbenika.

Članovima DVD-a Gornji Desinec uručena su i uvjerenja za izvršena osposobljavanja tijekom protekle godine, te spomenice za 10, 40, 50 i 60 godina rada u društvu. Spomenicu za 40 godina rada primio je Dragutin Jurković, za 50 godina rada Biserka Kišan, dok su spomenice za 60 godina rada primili Ivan Rogan i dosadašnji predsjednik Josip Novosel.

Sjednici Skupštine prisustvovali su osim prijateljskih vatrogasnih društava i udruga s kojima društvo surađuje i gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, ujedno i član DVD-a Gornji Desinec, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Željko Popović, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, dopredsjednici Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Ivan Samarin i Mladen Boričević, velečasni Petar Ribarić i predsjednik Kluba veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Gerjević.