Opće aktivnosti

Uspješno završena 1. likovna kolonija DVD-a Gornji Desinec

Na inicijativu gradskog vijećnika g. Petra Španića u subotu 1. lipnja 2019. godine uspješno je organizirana 1. likovna kolonija DVD-a Gornji Desinec uoči obilježavanja 100. obljetnice Puhačkog orkestra i 90. obljetnice DVD-a Gornji Desinec.

Likovnu koloniju na koju se odazvalo 10 umjetnika sa područja Samobora, Siska, Jastrebarskog i Draganića vodio je g. Milan Stunja uz potporu jaskanskog slikara i prijatelja Desinca g. Nikole Novosela. Teme ovogodišnje likovne kolonije u Gornjem Desincu bile su motivi desinečkoga kraja, a rezultat kolonije je 15-ak umjetničkih djela koja oslikavaju pejzaže Desinca i znamenitosti poput Trga sv. Ivana, crkve sv. Ivana Krstitelja, vinograda, stare drvene kuće i drugih motiva karakterističnih za ovaj kraj. Kako je kolonija organizirana ususret vatrogasnim obljetnicama nisu izostavljeni ni motivi zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana.

Organizator 1. likovne kolonije bio je DVD Gornji Desinec čiji su vrijedni članovi tijekom cijelog subotnjeg dana bili na usluzi slikarima kako bi im boravak u Gornjem Desincu bio što ugodniji.

Podršku DVD-u Gornji Desinec i slikarima tijekom likovne kolonije došli su dati i dogradonačelnik grada Jastrebarskog Stipe Bučar, gradski vijećnik Petar Španić, voditeljica područne škole u Gornjem Desincu Snježana Dugić, te članovi DVD-a Gornji Desinec i mještani.

Na kraju kolonije svim slikarima u ime DVD-a Gornji Desinec zahvalio se predsjednik Vedran Boričević uručivši im prigodne poklone, zahvalnice, majice i čaše koje će im zasigurno biti lijepa uspomena za sudjelovanje na likovnoj koloniji u Gornjem Desincu.

Prema vrlo pozitivnim reakcijama sudionika vjerujemo da će se i narednih godina održati likovna kolonija i samim time postati tradicija.

Umjetnička djela nastala na 1. likovnoj koloniji krasit će zidove vatrogasnog doma, a dio njih bit će poklon pokroviteljima nadolazećih proslava 15. i 16. lipnja 2019. godine.