Dislokacija vatrogasaca na priobalje

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za Republiku Hrvatsku u 2019. godini, glavni vatrogasni zapovjednik donio je odluku o dislokaciji vatrogasnih snaga i tehnike na priobalje tijekom ljetnih mjeseci. Dislokacija vatrogasaca sa kontinentalnog dijela Republike Hrvatske u kojoj sudjeluje ukupno 102 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila dislociranih na 12 mjesta započela je 17. lipnja, a u sklopu redovne dislokacije vatrogasci s kontinenta vrše dežurstvo na Brijunima, otocima Ugljanu, Braču, Visu, Hvaru, Lastovu, Dugom otoku, te Zadru, Šibeniku, Divuljama, Oklaju, Živogošću, Konavlima i Dubrovniku.

Nakon jedne godine pauziranja od redovne dislokacije vatrogasaca, Vatrogasna zajednica Grada Jastrebarskog aktivno se uključila ponovno u redovnu dislokaciju vatrogasaca na otoku Visu koja je započela u četvrtak 27. lipnja 2019. godine. Na redovnoj dislokaciji vatrogasaca vatrogasne snage VZG Jastrebarskog sudjeluju zajedno s kolegama iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Ivanić Grada sa 2 vatrogasca u smjenama od 15 dana i sa vatrogasnim vozilom. Trenutno su u prvoj smjeni dva vatrogasca i to naši članovi Ivan Novosel te Nenad Rogan i kombi vozilo DVD-a Gornji Desinec sve do 11. srpnja kada je na rasporedu druga smjena dislokacije.

Inače, na otoku Visu sudjeluje ukupno 5 vatrogasaca članova JVP Grada Ivanić Grada i 2 vatrogasca VZG Jastrebarskog s vatrogasnom autocisternom i kombi vozilom za prijevoz vatrogasaca.