Iduću subotu, 8. lipnja, orkestar DVD-a Gornji Desinec putuje u Novi Vinodolski na dvodnevni Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Nakon izborenog plasmana na 33. susret hrvatskih puhačkih orkestara, naš orkestar paralelno završava posljednje pripreme za Susret te za proslavu koja će se održati tjedan dana nakon Susreta u Novom Vinodolskom.

33. Susret se odvija tijekom dva dana kroz natjecateljski i revijalni program u gradovima Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu, a nastupe orkestara vrednuje tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Miro Saje, Vanja Lisjak i Ivan Josip Skender koje odlučuje o nagradama. Orkestar će otputovati u subotu 8. lipnja za Novi Vinodolski gdje će odmah po dolasku odraditi generalnu probu u Domu kulture te nakon toga otići do Crikvenice gdje će se smjestiti. Otvaranje Susreta je u 17 sati u Domu kulture u Novom Vinodolskom gdje će naš orkestar odsvirati himnu “Lijepa naša” i nakon toga odmah prvi otvoriti natjecanje u C kategoriji. Dan kasnije, u nedjelju 9. lipnja orkestar će imati revijalni nastup na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom sa početkom u 10 sati. U nedjelju završava natjecanje u C kategoriji u kojoj sudjeluje 11 orkestara te započinje natjecanje u A kategoriji u kojoj se natječu 5 orkestara sa područja RH.

Susret će biti ostvaren u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Novog Vinodolskog, HDS –ZAMP-a, TZ Novog Vinodolskog, TZ Crikvenice i Jadrana d.d. Crikvenica.

Predviđeno zatvaranje Susreta je u nedjelju oko 15 sati i završit će dodjelom priznanja i nagrada Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja. Susret će obogatiti nastup slovenskog orkestra Mengeška godba sukladno zajedničkoj suradnji HSK-a i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. 

Programski letak 33. Susreta možete vidjeti na ovom linku.