Puhački orkestar drugu godinu zaredom ostvario plasman na Državnu smotru!

I ove godine dolaze sjajne vijesti iz našeg puhačkog orkestra! Naime, naši puhači su 27. rujna sudjelovali na Smotri puhačkih orkestara Zagrebačke županije koja se održala u Jastrebarskom u kino dvorani te osvojili 1. mjesto u C kategoriji drugu godinu zaredom! Zbog novonastale situacije sa Covid-19 virusom, ove godine je natjecanje bilo revijalnog karaktera, ali je imala i natjecateljsku notu.

Sudjelovalo je 6 orkestara sa područja Zagrebačke županije i to po dva orkestra u B, C i D kategoriji i to: Dječji orkestar puhačkog orkestra Zaprešić, Limena glazba Vrbovec, Puhački orkestar DVD-a Domagović, Puhački orkestar DVD-a Petrovina, Puhački orkestar DVD-a Plešivica te naši puhači.

Naš puhački orkestar je ponovno pokazao veliki napredak u muziciranju i to prije svega predanim radom i trudom naših profesora Miroslava Poljančića i Gorana Jurkovića, ali i naših puhača koji žrtvuju svoje slobodno vrijeme kako bi orkestar napredovao sa svakom probom. Valja naglasiti da zbog situacije sa virusom nije bilo moguće organizirati probe, ali su tokom pauze naši puhači vježbali i kod kuće. Ako epidemiološke mjere dopuste, orkestar će otputovati na Državnu smotru puhačkih orkestara RH koja će se održati u Opatiji 7.11.

Organizator Županijske smotre bila je Zajednica puhačkih orkestara grada Jastrebarsko.

Iskrene čestitke našim profesorima i puhačima!!!

Izvedene skladbe našeg orkestra možete pogledati na sljedećim poveznicama: