Puhački orkestar nagrađen zlatnom plaketom na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara!!!

Puhački orkestar protekle je nedjelje, 11. rujna sudjelovao na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Đurđevcu te je nagrađen zlatnom plaketom i time postigao najveći uspjeh u svojoj povijesti!

Stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić naš je orkestar nagradio sa 90.79 bodova, 6. mjestom ukupno te zlatnom plaketom! Iznimno ove godine na natjecanju nije bilo kategorija nego su se orkestri, njih 11, natjecali zajedno što ovom uspjehu daje još veći značaj. U konkurenciji orkestara DVD-a naš je orkestar osvojio 1. mjesto te su i na tom području iznimno napredovali na što im čestitamo! Bodovna razlika plasmana našeg orkestra i 1. mjesta bila je svega 1,84 boda i to dovoljno govori kako je naš orkestar napredovao!

Za ovaj veliki uspjeh našeg orkestra zaslužni su naši vrsni profesori Miroslav Poljančić te Goran Jurković koji neumorno ulažu svoj trud i vrijeme kako bi naši puhači još više napredovali. Ove godine je povučeno nekoliko članova iz podmlatka u stariju sekciju i to dovoljno govori kako se radi sa mladima koji su već u svojoj mlađoj dobi iskusili ovaj velik i značajan uspjeh te će im to dati dodatan vjetar u leđa. Ne smijemo zaboraviti i na naše stručno vodstvo orkestra i DVD-a koji svake godine ulažu svoj trud i slobodno vrijeme te rade na novim projektima kako bi orkestar još više napredovao. Naravno, tu su i naši puhači koji su opet pokazali svoju kvalitetu te da se uz puno truda dolazi do velikog uspjeha.

Zahvaljujemo se Gradu Jastrebarsko, gradonačelniku Zvonimiru Novoselu, Zagrebačkoj županiji, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Jastrebarsko, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Ministarstvu kulture i medija RH, Hrvatskom saboru kulture te našim sponzorima koji su nam pomogli u realizaciji brojnih projekata, a mi smo im vratili ovim velikim i značajnim uspjehom za naš DVD, ali i cijeli jaskanski kraj.

Rezultati 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara:

Zlatna plaketa: Vodička glazba (92,63 boda), Gradska glazba Samobor (92,5 bodova), Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići (92,08 bodova), Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin (91,67 bodova), Gradski puhači orkestar Križevci (90,88 bodova), Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec (90,79 bodova) i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac (90,21 bodova).

Srebrna plaketa: Glazba Ston (81,92 boda)

Brončana plaketa: Puhački orkestar DVD-a Valpovo (78,54 boda), Puhački orkestar Goričan (77,38 bodova) i Puhački orkestar Općine Nedelišće (75,04 boda).

Ispod možete pogledati slike te video sa natjecanja.

Foto i video: Hrvatski sabor kulture