Puhački orkestar

Puhački orkestar u nedjelju 11. rujna nastupa na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Puhački orkestar u nedjelju 11. rujna u prijepodnevnim satima putuje prema Đurđevcu gdje će treću godinu zaredom nastupiti na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara. Orkestar se već od sredine 8. mjeseca u priprema za Smotru te se nadamo da će što bolje predstaviti Grad Jastrebarsko i Zagrebačku županiju.

Program Susreta revijalno će započeti u nedjelju u 12 sati na Trgu sv. Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara, a natjecateljski dio programa će se održati u Domu kulture Đurđevac s početkom u 15:30. Ove godine okupit će se 12 najboljih hrvatskih amaterskih orkestara iz 9 hrvatskih županija s više od 420 glazbenika. Uz domaćine Puhački orkestar DVD-a Đurđevac te naših puhača, na Susretu će sudjelovati Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, Vodička glazba, Gradski puhači orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika ocjenjivat će stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić koji će odlučiti o nagradama. Osim plaketa Hrvatskog sabora kulture, jednom od orkestara sudionika bit će dodijeljena Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, a najuspješniji orkestri osvojit će nagrade u obliku vrijednih instrumenata i glazbene opreme koje su osigurali ekskluzivni sponzori Susreta.

Programski letak možete preuzeti ovdje.

35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara moći ćete pratiti i uživo putem službenih Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture.