Još jedna uspješna manifestacija “Desinečko Ivanje”

« od 2 »

 

Protekle nedjelje, 25. lipnja, održana je tradicionalna sportska, kulturno umjetnička i zabavna manifestacija “Desinečko Ivanje” u organizaciji DVD-a Gornji Desinec.

Program je započeo ujutro u 9 sati, prvom utakmicom sada već tradicionalnog vatrogasnog malonogometnog turnira, između DVD-a Donji Desinec i DVD-a Pavučnjak. Na turniru je nastupalo 11 ekipa: DVD Jastrebarsko, DVD Donji Desinec, DVD Pavučnjak, DVD Stankovo, DVD Volavje, DVD Bobovec, DVD Belčići, DVD Domagović, DVD Cvetković, DVD Stupnik te domaćin, DVD Gornji Desinec. Prvu nagradu odnijela je ekipa DVD-a Pavučnjak. Drugo mjesto je osvojio DVD Volavje, dok je treću nagradu odnijela ekipa susjednog DVD-a Donji Desinec. Nagrada najboljeg strijelca otišla je u ruke igrača DVD-a Volavje, Luki Rupčiću.

U 16 sati započeo je “2. kup DVD-a Gornji Desinec”. Na kupu je nastupilo ukupno 17 ekipa djece muških i ženskih.

U kategoriji “Djeca ženske” nastupilo je 5 DVD-a. DVD Mrzljaki-Goljak, DVD Plešivica, DVD Draganić, koji je osvojio prvo mjesto, zatim DVD Veleševec koji je osvojio drugo mjesto, domaćin DVD Gornji Desinec koji je osvojio treće mjesto.

U kategoriji “Djeca muški” nastupilo je 17 ekipa, s time da su DVD Petrovina i domaćin DVD Gornji Desinec nastupili sa dvije ekipe. Uz te dvije ekipe, nastupili su: DVD Jastrebarsko, DVD Pavučnjak, DVD Cvetković, DVD Donji Desinec, DVD Plešivica, DVD Čeglji, DVD Draganići, DVD Šiljakovina, DVD Stankovo, DVD Deanovec, DVD Mrzljaki-Goljak, DVD Gornja Reka i DVD Dragovanjšćak. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Gornja Reka, drugo mjesto DVD Petrovina sa drugom ekipom, a ekipa DVD-a Dragovanjšćak osvojila je prvo mjesto.

Još jednom čestitke svim ekipama koje su nastupile na turniru kao i na kupu.

Nakon kupa, u 18 sati započeo je kulturno-umjetnički program u kojem je prvo nastupio Vokalni ansambl Gouriena koji vodi dirigent Mario Kambić. Zatim nastupio je KUD Desinec sa svojim veselim repertoarom, a na kraju je nastupio orkestar vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog.

Ovaj orkestar će za tjedan dana otputovati na već tradicionalno Svjetsko natjecanje, koje se održava svake pete godine u švicarskom gradu Zürichu. Orkestar se predstavio sa zadanom kompozicijom, “Irish Fantasy” koju će tamo odigrati te sa pjesmom “Jadranski valovi” koja je odabrana po izboru vodstva orkestra.

U 20 sati započeo je zabavni program u kojem na nastupila grupa “Plima” te je zabava potrajala dugo u noć.

DVD Gornji Desinec zahvaljuje se svim sudionicima, sponzorima te posjetiteljima koji su i ove godine odlučili posjetiti našu tradicionalnu manifestaciju. Vidimo i iduće godine!

One thought on “Još jedna uspješna manifestacija “Desinečko Ivanje”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)