Obilježen blagdan Tijelova u župi Desinec

Na blagdan Tijelova, u četvrtak 31. svibnja 2018. godine , nakon Svete mise u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Desincu u 18 sati, uslijedila je i tradicionalna Tijelovska procesija koju je predvodio župnik Župe Desinec velečasni Petar Ribarić.

Tijelovo je blagdan koji se obilježava četvrtkom nakon blagdana Presvetog Trojstva, a spomen je to na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak i obilježavaju ga procesije s Presvetim oltarskim sakramentom.

Procesija posjećuje četiri postaje kao prigodne oltare, koje su za tu prigodu ukrašene cvijećem, zelenilom i ručno vezenim tkanicama od strane mještana koji žive uz postaje, pred kojima svećenik poslije Evanđelja te molitve vjernika s „Presvetim“ blagoslivlja prisutne vjernike. Prisustvovao je veliki broj vjernika župe Desinec, a već tradicionalno i ovogodišnji prvopričesnici, učenici trećeg razreda zajedno sa svojom učiteljicom, članovi KUD-a Desinec, te puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec koji su dodatno procesiju učinili svečanijom.