Održana 88. Redovna sjednica DVD-a Gornji Desinec

U subotu 28. siječnja 2017. godine održana je 88. po redu sjednica Skupštine DVD-a Gornji Desinec. Na dnevnom redu sjednice usvojeno je izvješće o radu u protekloj 2016. godini kao i financijsko izvješće. Vatrogasna postrojba DVD-a Gornji Desinec kao primarna vatrogasna postrojba sa područjem djelovanja u naseljima Gornji Desinec, Prhoć, Lokošin Dol, Stankovo i Orešje Okićko u 2016. godini odradila je ukupno 8 vatrogasnih intervencija (14% ukupnog broja intervencija) što je po broju intervencija svrstava na drugo mjesto odmah poslije središnje postrojbe DVD-a Jastrebarskog. Intervencije su zabilježene u Gornjem Desincu i Prhoću od čega je bilo najviše tehničkih intervencija uslijed nevremena. 

Posebno aktivna 2016. godina bila je u natjecateljskom smislu u kojoj je odjeljenje ženske mladeži 12 do 16 godina sudjelovalo na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Puli i osvojilo solidno 17. mjesto od 44 natjecateljskih odjeljenja. Odjeljenja djece muške i ženske 6 do 12 godina sudjelovala su na više vatrogasnih natjecanja, te na njima ostvarila zapažene rezultate, od kojih treba izdvojiti plasman oba odjeljenja na županijsko natjecanje, kao i ostvarene izvrsne rezulatte na Kup natjecanjima u Petrovini, Gornjem Desincu i Strmcu.

Značajan projekt u 2016. godini je i organizacija tradicionalnog „Desinečkog Ivanja“ koje se održalo 26. lipnja a u sklopu kojega je održan i 11. vatrogasni malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo 12 ekipa. Istog dana organiziran je i 1. Kup DVD-a Gornji Desinec vatrogasno natjecanje djece 6 do 12 godina na kojem je sudjelovalo ukupno 14 natjecateljskih odjeljenja.

Članovima koji su se u protekloj godini osposobljavali dodijeljena su uvjerenja o osposobljenosti, a članovima za dugogodišnje članstvo u društvu dodijeljene su i spomenice od kojih je za 70 godina članstva u društvu spomenica dodijeljena Ivanu Kosu.

Sjednica Skupštine ujedno je bila i izborna, te su na sjednici izabrana i nova tijela upravljanja za naredni četverogodišnji mandat. Za predsjednika DVD-a Gornji Desinec izabran je Josip Novosel, za zapovjednika Vedran Boričević, dok je za tajnicu izabrana Ivana Grbavac.

Sjednici Skupštine nazočili su predstavnici 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i udruga sa područja Desinca, kao i brojni gosti i uzvanici među kojima su bili zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar, voditelj područnog ureda DUZS-a Zagreb Mario Vegar, u ime Župana Zagrebačke županije pročelnik stručne službe Župana Mato Jurić, zamenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar, dopredsjednici Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Ranko Vojnović i Mladen Boričević, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog Ignac Smetko, te župnik Župe Desinec  velečasni Petar Ribarić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)