Opće aktivnosti

U Gornjem Desincu uspješno održana manifestacija „Desinečko Ivanje“!

U nedjelju 17. lipnja 2018. godine na Trgu sv. Ivana u Gornjem Desincu održana je manifestacija „Desinečko Ivanje“ u organizaciji DVD-a Gornji Desinec. Ova sportsko, vatrogasna i kulturna manifestacija pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela održana je po sedmi puta, a i ove godine privukla je veliki broj natjecateljskih odjeljenja, kulturno umjetničkih udruga i gostiju sa područja grada Jastrebarskog, Samobora, Vrbovca, Zagreba, Velike Gorice, Dugog Sela, te općina Dubravice, Klinča Sela i Draganića.

Manifestacija je započela u ranim jutarnjim satima kada je započeo „13. vatrogasni malonogometni turnir DVD-a Gornji Desinec“ na kojem je ukupno sudjelovalo 8 malonogometnih ekipa. Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa DVD-a Volavje, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD Bobovec ,dok je zauzeo 3. mjesto DVD-a Pavučnjak. Najbolji strijelac na turniru bio je Luka Rupčić iz DVD-a Volavje. Najbolje ekipe na natjecanju uz pehare za osvojena prva tri mjesta dodijeljene su i vrijedne nagrade u vatrogasnoj opremi. U pripremi i provedbi malonogometnog turnira veliku pomoć pružili su domaćinima članovi Nogometnog kluba Desinec.

U popodnevnim satima održano je vatrogasno natjecanje djece 6 do 12 godina „3. KUP DVD-a Gornji Desinec“ na kojem se natjecalo ukupno 20 natjecateljskih odjeljenja u kategorijama pomladka muških i pomladka ženskih. U kategoriji pomladka muških prvo mjesto osvojila su djeca iz DVD-a Čeglji, druga su bila djeca iz DVD-a Stankovo, dok je treće mjesto pripalo ekipi domaćina DVD-u Gornji Desinec. U kategorji pomladka ženskih prvo mjesto pripalo je djevojčicama ekipe domaćina DVD-u Gornji Desinec, druga je bila ekipa DVD-a Petrovine, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Plešivice. Najboljim ekipama dodijeljene su diplome i pehari za osvojena prva tri mjesta. U provedbi natjecanja pomoć domaćinima pružena je od strane VZG Jastrebarskog čiji su vatrogasni suci sudili na natjecanju.

Nakon vatrogasnog natjecanja uslijedio je i bogat kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovale Klinčaselske mažoretkinje, Folklorni ansambl Šiljakovina, KUD Okićka trešnja, te Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec. Manifestacija na kojoj se i ove godine okupio veliki broj posjetitelja završila je uz tradicionalnu vatrogasnu zabavu uz grupu Botto.

Manifestaciju „Desinečko Ivanje“ posjetili su i brojni gosti i uzvanici među kojima su bili gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel sa svojim zamjenicima Stipom Bučarom i Domagojem Šlatom, potpredsjednici Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Ranko Vojnović i Ivan Samarin, tajnik VZG Jastrebarskog Goran Dikšić, ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić sa voditeljicom područne škole u Gornjem Desincu Snježanom Dugić, gradski vijećnik Petar Španić i velečasni Petar Ribarić, župnik župe Desinec.

DVD Gornji Desinec zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način pomogli da ova značajna manifestacija za Desinec protekne u najboljem redu, te poziva sve ljude dobre volje da i sljedeće godine posjete Desinec kada će DVD Gornji Desinec proslaviti dvije velike i značajne obljetnice 90 godina vatrogastva i 100 godina Puhačkog orkestra.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.