Započela 2. smjena dislokacije na otoku Hvaru, dvije intervencije u prvoj

U četvrtak 13. srpnja započela je 2. smjena planske dislokacije temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. godini. Sukladno Državnom planu angažiranja vatrogasnih snaga vatrogasci VZG Jastrebarskog dislocirani su od 29. lipnja u Sućuraju na otoku Hvaru sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara DVD-a Gornji Desinec i sa tri vatrogasca u smjenama od 15 dana, a ovisno o vremenskim prilikama tamo će biti sve do početka rujna 2017. godine.

U 1. smjeni koja je započela 29. lipnja sudjelovali su naši članovi vatrogasne postrojbe Ivica Burjan, Miroslav Kišan i Danijel Burjan, a tijekom smjene izašli su na dvije tehničke intervencije u prometu o kojima je ranije pisano. Tijekom prve smjene srećom nije bilo požara otvorenog prostora na tom području. Osim navedenih intervencija vatrogasci preventivno svakodnevno obilaze područje Sućuraja i šire, a važno je ovdje napomenuti da je najbliža vatrogasna postrojba DVD-a Bogomolje udaljena 27 kilometara od Sućuraja. Prema riječima zapovjednika 1. smjene dislociranih vatrogasaca Ivice Burjana lokalnom stanovništvu koje je izrazito lijepo prihvatilo jaskanske vatrogasce izvršen je prijevoz vode, te pranje i uređenje Trga u Sućuraju.

Od 13. srpnja izvršena je smjena dislociranih vatrogasaca, tako da će u narednih 15 dana na otoku Hvaru u 2. smjeni dežurati naši članovi Zlatko Tomičak, ujedno i zapovjednik 2. smjene i Ivan Novosel te Damir Jambrović član DVD-a Jastrebarsko.

Inače, planska dislokacija vatrogasnih snaga i opreme jedna je od 28 dislokacija od Dubrovnika, Splita, Hvara, Dugog otoka, Lastova, Visa, Ugljana, Živogošća, Oklaja, Konavala i Nacionalnog parka Brijuni, a vatrogasci VZG Jastrebarskog dislokaciju na otoku Hvaru provode već više godina gdje su na ispomoći kolegama iz DVD-a Bogomolje.

Vatrogascima u 2. smjeni želimo što manje intervencija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)