Orkestar VZG Jastrebarsko krenuo sa pripremama za Svjetsko natjecanje

Naši članovi puhačkog orkestra, njih 13, krenuli su zajedno sa članovima ostalih orkestara na području grada Jastrebarskog sa zajedničkim probama koje se održavaju nedjeljom u prostorijama DVD-a Petrovine.

Razlog okupljanja mladih puhača do 25 godina je taj što se od 03.-10.07.2017. godine u Zürichu održava tradicionalno Svjetsko natjecanje mladih puhača. Ovo natjecanje se održava svakih 5 godina u tom švicarskom gradu. U tjedan dana bit će natjecateljski dio i revijalni dio u kojem nastupaju svi orkestri. Poseban značaj ima revijalni nastup u operi u Zürichu koja sve posjetitelje ostavlja bez daha.

Orkestar grada Jastrebarskog se na ovom natjecanju natječe još od početka ovog stoljeća, a počelo je pozivom organizatora puhačima iz DVD-a Domagović koje je tradicionalno muzikalno selo i u kojem svaka kuća ima jednog muzičara koji se školuje. Važno je naglasiti da je orkestar VZG Jastrebarskog jedini orkestar na području cijele Republike Hrvatske koji se natječe na ovom poznatom natjecanju što nije mala stvar jer ima dosta orkestara na području naše države.

Našim članovima, kao i članovima drugih orkestara na području grada želimo što bolji plasman i da što bolje predstave našu zemlju.