Puhački orkestar

U Gornjem Desincu održana posljednja proba pod vodstvom Petra Fabijanića

Datum 18. studeni 2018. u DVD-u Gornji Desinec ostat će upamćen kao posljednji dan kada je dragi profesor Petar Fabijanić održao svoju posljednju, službenu probu pod svojim vodstvom. Naš dragi “profač”, kako su ga od milja zvali svi njegovi učenici, nakon 34 godine(!) vođenja orkestra u našem DVD-u odlučio se oprostiti od aktivnog vođenja orkestra te svoju dirigentsku palicu prepustiti mlađem kolegi Miroslavu Poljančiću. Naš je profesor, naime, vodio orkestar od 1984. godine pa sve do jučerašnjeg dana.

Tom prigodom, vodstvo DVD-a i orkestra organizirao je prigodan domjenak za sve bivše članove orkestra, koji su pod vodstvom našeg profesora ostvarili velike uspjehe za povijest našeg DVD-a, ali valja spomenuti kako su bili i članovi koji i dalje djeluju u orkestru još i danas. Osim što su se svi bivši i sadašnji članovi okupili povodom oproštaja Petra Fabijanića od dirigiranja, ovo je bio i uvod u okupljanje tih istih članova povodom proslave 100 godina orkestra i 90 godina DVD-a 15. i 16 lipnja iduće godine te kako bi se krenulo u pripremu programa. Prisutnima se prvo obratio zapovjednik Vedran Boričević te se zahvalio profesoru na svemu što je napravio za našu glazbu u Gornjem Desincu te poručio kako će profesor i dalje dolaziti na sva okupljanja u našem društvu i kako ovo nije kraj druženja sa našim dragim profesorom te da je uvijek dobrodošao u naš DVD. Potom se emotivno obratio Petar Fabijanić i zahvalio svima na dosadašnjoj suradnji te poručio kako se nada da će glazba i dalje živjeti u Gornjem Desincu i da će novi profesor Miroslav Poljančić nastaviti gdje je on stao i dati novi zamah glazbi. Na kraju se obratio i novi profesor Miroslav Poljančić i rekao da sve prisutne, a i one koji zbog obaveza nisu stigli doći na ovo okupljanje, očekuje na idućoj probi u nedjelju te kako počinju probe za Božićni koncert u Gornjem Desincu koji će se održati 23.12., a nakon toga se počinje slagati program za veliku proslavu orkestra iduće godine, a valja naglasiti kako smo i domaćin Susreta vatrogasnih puhačkih orkestara iduće godine u sklopu proslave.

Nakon govora, održana je proba, prvo pod vodstvom Petra Fabijanića, a potom pod novim profesorom Miroslavom Poljančićem.

Našem dragom profesoru Petru Fabijaniću želimo puno dobrog zdravlja i da mu dragi Bog podari još dugo godina kako bi se mogli i dalje viđati i podružiti na našim okupljanjima bilo za Božićni koncert, Ivanje ili nekoj drugoj aktivnosti. Dragi profesore sretno i vidimo se uskoro!