Opće aktivnosti

U prepunoj dvorani održan 27. Božićni koncert!

Jučer smo nakon dvije godine stanke, u prepunoj dvorani našeg DVD-a, održali 27. Božićni koncert sa našim gostima.

Prije samog koncerta, u 17 sati smo započeli sa prikupljanjem novčane pomoći našoj sumještanki Ana Mariji Tomić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije kako bi se nabavio lift i tako olakšao svakodnevni život njoj i njezinim roditeljima. Akcija je trajala sve do sitnih sati te se zahvaljujemo svim mještanima i DVD-u Klinča Selo koji se također priključio u ovu veliku humanitarnu akciju. Veliko hvala svima!

Božićni koncert otvorili su najmlađi sumještani, dječja folklorna skupina PŠ Desinec u suradnji sa KUD-om Desinec, zatim puhački orkestar našeg bratskog društva DVD-a Domagović sa dirigentom Mariom Fabijanićem, nakon njih po prvi puta su nastupili naši susjedi, puhački orkestar DVD-a Plešivica i njihov dirigent, legendarni Dragutin Fabijanić koji se zahvalio na pozivu te sa svojim orkestrom oduševio prisutne. Nakon njih je nastupio kvintet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko čije su članice i našeg orkestra, a to su Ena Jurković i Karla Kišan. Prijatelji iz KUD-a Desinec predstavili su se sa tradicionalnim božićnim pjesmama, a nakon njih nastupili su članovi podmlatka našeg orkestra sa dirigentom Goranom Jurkovićem koji su oduševili sve prisutne i tako pokazali svoj veliki napredak koji je itekako vidljiv jer su neki članovi podmlatka već uključeni u stariju sekciju te su nastupili na Državnoj smotri u Đurđevcu.

Za kraj ovog tradicionalnog Božićnog koncerta, nastupili su naši zlatni puhači koji su svoju kvalitetu i uzlet od preuzimanja dirigentske palice Miroslava Poljančića u suradnji sa Goranom Jurkovićem, potvrdili osvajanjem ove velike nagrade u konkurenciji orkestara svih kategorija ove jeseni. Sa svojim raznovrsnim repertoarom božićnih pjesama i filmske glazbe oduševili su prisutne i tako se nakon dugo vremena predstavili svojim sumještanima koji ih nisu mogli poslušati dvije godine od izbijanja pandemije korona virusa. Nadamo se da će im i sljedeća godina biti isto tako dobra kao i ova te da nastave sa svojim radom koji im se itekako isplatio.

Na Božićnom koncertu prisustvovali su i dogradonačelnica Grada Jastrebarskog i predsjednica ZKUU Jastrebarsko Nikolina Ribarić, predsjednik VZG Jastrebarsko Željko Popović te tajnik Goran Dikšić, potpredsjednica ZKUU Jastrebarsko Martina Županac, ravnateljica Glazbene škole Jastrebarsko Iva Barač, učiteljice PŠ Desinec te župnik Stjepan Halužan koji je blagoslovio DVD.

Svim sumještanima i prijateljima želimo Sretan Božić te uspješnu i novu 2023. godinu!