Desinečki vatrogasci izvrsni na 1. Vatrogasnom usponu na Japetić!

U nedjelju 5. rujna, u organizaciji VZG Jastrebarsko te pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela, održan je 1. Vatrogasni uspon na Japetić.

Za ovo natjecanje vatrogasci su morali od starta do cilja imati kompletnu opremu za šumske požare, vatrogasnu naprtnjaču V 25 sa 5 litara vode te odraditi jedan zadatak punjenja vode iz naprtnjače u zadanu kantu. Start ovog natjecanja bio je od Šumskog dvora, a cilj je bio na planinarskom domu Japetić.

Na ovom natjecanju bilo je 36 ekipa, a naši članovi osvojili su tri 1. mjesta te jedno 4. mjesto!

U kategoriji “Žene B” 1. mjesto osvojile su Ana Kos-Bosiljkov i Marija Novosel, a u kategoriji “Žene A” prvo mjesto su osvojile Valentina Kišan i Leonarda Miletić. U kategoriji “Muški B” 4. mjesto osvojili su Kristijan Josip Strahija i Andrija Novosel, dok su u kategoriji “Muški A” uvjerljivo 1. mjesto osvojili Branimir Štefković i Josip Kišan sa vremenom 39.38! Valja naglasiti da su i naši susjedi iz DVD-a Donji Desinec također nastupili na ovom natjecanju te su u kategoriji “Muški A” njihovi članovi Tomislav Matek i Viktor Smrkulj osvojili 2. mjesto!

Čestitamo našim članovima te kolegama iz DVD-a Donji Desinec na ovom uspjehu i neka im to bude poticaj za daljnja usavršavanja u vatrogastvu!