Operativa

Vlastitim sredstvima i donacijama DVD Gornji Desinec nabavio vatrogasnu opremu vrijednu više od 100.000 kn

U 2019. godini kada je DVD Gornji Desinec svečano obilježilo dvije značajne obljetnice, 100 godina Puhačkog orkestra i 90 godina vatrogastva u Desincu, s ciljem dodatnog podizanja operativne spremnosti vatrogasne postrojbe i poboljšanja uvjeta rada Puhačkog orkestra, vodstvo DVD-a Gornji Desinec značajne napore uložilo je i u nabavu vatrogasne opreme i vatrogasnih svečanih odijela za svoje članove.

Vlastitim sredstvima, uz pomoć Župana Zagrebačke županije mr.sc. Stjepana Kožića, Hrvatske vatrogasne zajednice, te glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića nabavljena je vatrogasna oprema u iznosu većem od 100.000,00 kn. 

Nabavljeno je više od 40 svečanih vatrogasnih odora za članove DVD-a Gornji Desinec i Puhačkog orekstra, osobna i skupna zaština oprema za operativne vatrogasce, interventno odijelo, čizme, zaštitne rukavice, kacige, kao i nužno potrebna vatrogasna oprema za kvalitetnije izvršavanje vatrogasnih intervencija, vatrogasne cijevi i armature, vatrogasne naprtnjače, potopna pumpa, upijajući jastuci za obranu od poplava, baterijske svjetiljke, te druga nužno potrebna oprema.

Nabavkom ove vrijedne opreme zasigurno će ova vatrogasna postrojba i u narednom razdoblju unaprijediti svoj rad, a sve na dobrobit stanovnika Desinečkoga kraja i njihove imovine u zaštiti od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Ovim putem DVD Gornji Desinec još jednom se zahvaljuje svima koji su pomogli u nabavci vatrogasne opreme, a posebno Županu Zagrebačke županije mr. sc. Stjepanu Kožiću te glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću koji su prepoznali rad ovoga društva i dali mu poticaj da u daljnjem radu.