DVD-u Gornji Desinec dodijeljena financijska sredstva Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Naše društvo prijavilo se na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu Ministarstva kulture i medija te su nam dodijeljena financijska sredstva u iznosu od 15.000 kuna. Natječaj je trajao do 1. listopada 2020., a ukupan iznos nabave instrumenata bio je  17.496,65 kuna.

U skladu sa ciljevima projekta, nabava instrumenata i promocija koncertne glazbe na puhačkim instrumentima te animacija i uključivanje mladih u sam rad društva, izvršili smo nabavu 3 instrumenta, Yamaha alt saksofon, Yamaha trubu i  Yamaha trombon. Temeljem prikupljenih ponuda za navedene instrumente DVD je izabrao tvrtku Euro-Unit koja se izvorno bavi distribucijom glazbenih instrumenata i opreme specijalizirane između ostalog i za puhače.

Navedeni instrumenti dodijeljeni su članovima puhačkog orkestra te smo ovom investicijom u instrumente dodatno podigli kvalitetu instrumentarija te zasigurno i kvalitetu samog muziciranja. Korisnicima novih instrumenata želimo uspješno muziciranje na novim instrumentima.