Puhački orkestar

Pomladak i starija sekcija orkestra nastupili na Novogodišnjem koncertu u Jaski

 

 

 

 18. siječnja održan je tradicionalni Novogodišnji koncert puhačkih i tamburaških orkestara dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja grada Jastrebarskog u jaskanskom Domu kulture.

Na koncertu su nastupili tamburaški orkestar DVD-a Čabdin, zatim naši najmlađi puhači sa profesorom Goranom Jurkovićem, potom orkestri koje vodi profesor Dragutin Fabijanić, a to su: DVD Cvetković, DVD Stankovo i DVD Plešivica. Nakon njih nastupili su puhači iz DVD-a Petrovine koje vodi profesor Krešimir Fabijanić, potom naš orkestar te na kraju orkestar iz našeg bratskog društva DVD-a Domagović koje vodi profesor Mario Fabijanić.

Naše dvije sekcije orkestra pokazale su protekle godine izniman napredak, a to su pokazale i na ovom koncertu. Naši najmlađi puhači krenuli su sa zajedničkim probama te su već uhvatili korak i polako primaju obrise orkestra kakvog su naši profesori zamislili. Nova godina je tek počela te čekamo nove rezultate njihovog rada na našem Desinečkom Ivanju te tradicionalnom Božićnom koncertu krajem godine.

Starija sekcija orkestra je ponovno odsvirala jedan odličan koncert te su pokazali Jaskancima kako su napredovali u godinu dana. Nadamo se da će ova godina biti još uspješnija za naše puhače i profesore Gorana Jurkovića te Miroslava Poljančića koji su dali novi zamah našem orkestru te ga podigli na visok nivo gdje je nekad i bio sa našim umirovljenim profesorom Petrom Fabijanićem koji je također posjetio i ovaj koncert te pozdravio naše članove.

Koncert je organizirala vatrogasna zajednica grada Jastrebarsko te zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarsko, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Jastrebarskog.

Foto: Jaska.hr