Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec izborio plasman na 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novi Vinodolski!!!

Prema ocjenama i izboru selektora prof. Šime Vulelije Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec biti će jedini orkestar koji će predstavljati Zagrebačku županiju na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji će se održati 8. i 9. lipnja u Novom Vinodolskom.

Izlučno natjecanje orkestara s područja Zagrebačke županije održano je 28. travnja 2019. godine u Zaprešiću na kojem je sudjelovalo ukupno 8 puhačkih orkestara, od kojih je 6 orkestara sudjelovalo u revijalnom programu, dok su orkestri iz Petrovine i Gornjeg Desinca sudjelovali u natjecateljskom dijelu programa.

33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture najveći je festival ovog tipa u RH koji tradicionalno okuplja od 15 do 20 puhačkih orkestara s više od 700 sudionika. Cilj Susreta je prikazati najvrjednija ostvarenja amaterskih puhačkih orkestara u RH, stimulirati glazbeno stvaralaštvo te educirati i unaprijediti razinu glazbovanja stručnim savjetovanjem voditelja orkestara. Orkestri sudionici svoj nastup na Susretu moraju izboriti pobjedom na županijskim smotrama. Susret se odvija tijekom dva dana kroz natjecateljski i revijalni program u gradovima Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu, a nastupe orkestara vrednuje tročlano stručno povjerenstvo koje odlučuje o nagradama.

Za Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec koji ove godine slavi 100 godina svoga djelovanja ovaj plasman na državnu smotru svakako je najbolji uvod u proslavu koja će se održati 15. i 16. lipnja 2019. godine u Gornjem Desincu.

Posebno veseli i činjenica da je orkestar kojeg od kraja prošle godine vodi profesor Miroslav Poljančić u vrlo kratkom vremenu pokazao zavidnu kvalitetu muziciranja, što je samo dodatni poticaj ne samo za 35-ero glazbenika, već i za profesora da ustraju u daljnjem radu.

Ovdje valja spomenuti i 17 članova podmladka Puhačkog orkestra pod vodstvom profesora Gorana Jurkovića koji će se svakako u narednom razdoblju priključiti u veliki orkestar.

Čestitke svim članovima orkestra kao i profesorima Miroslavu Poljančiću i Goranu Jurkoviću na pedantnom i stručnom radu uz želje da ostvare odličan rezultat na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom.