Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec nagrađen srebrnom plaketom te ostvario veliki uspjeh u vlastitoj povijesti!!!

Prema ocjenama stručnog povjerenstva u sastavu: Miro Saje, Vanja Lisjak i Ivan Josip Skender orkestar DVD-a Gornji Desinec nagrađen je srebrnom plaketom u konkurenciji 11 orkestara RH u C kategoriji! U C kategoriji je nastupilo 7 orkestara gradskih glazba te 4 orkestra dobrovoljnih vatrogasnih društava među kojima je i naš orkestar te su u konkurenciji orkestara DVD-ova završili drugi, a ukupno osvojili srebrnu plaketu!

Ovo je veliki uspjeh za naše puhače te vrsne profesore Miroslava Poljančića i Gorana Jurkovića jer su u pola godine kako se održavaju probe, uspjeli podići kvalitetu muziciranja na visok nivo. Orkestar sastavljen od članova koji su činili okosnicu najvećih uspjeha te članova koji su proizašli iz podmlatka raznih generacija dokazali su da se uz puno truda i zalaganja može postići veliki uspjeh te da nisu zaboravili kvalitetno svirati. Zahvala ide i umirovljenom profesoru Petru Fabijaniću koji je glazbeno odgojio sve naše članove koji su se natjecali i družili ovaj vikend.

33. izdanje Susreta održano je 8. i 9. lipnja 2019. u Novom Vinodolskom. Na Susretu je nastupilo 5 orkestara u A i 11 orkestara u C kategoriji koncertnog programa koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim smotrama. Kao gost nastupila je Mengeška godba iz Slovenije pod ravnanjem Dimitrija Lederera sukladno zajedničkoj suradnji HSK-a i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Naši puhači su nastupili odmah na samom otvaranju natjecanja u subotu poslijepodne te su u nedjelju u prijepodnevnim satima nastupili u revijalnom dijelu na trgu u Novom Vinodolskom.

Rezultate A i C kategorije možete vidjeti na ovom linku.

Valja naglasiti da su naši puhači imali veliku podršku na samom natjecanju od našeg podmlatka, njihovih roditelja te ostalih članova DVD-a koji su došli na jednodnevni izlet u Novi Vinodolski kako bi podržali i poslušali orkestar na samom natjecanju. Nadajmo se da je to i njima veliki poticaj da se i dalje zalažu na probama kako bi jednog dana došli u seniorski sastav našeg orkestra.

Kako je orkestar DVD-a Gornji Desinec jedini predstavljao Grad Jastrebarsko i Zagrebačku županiju te ostvario jedan od najvećih uspjeha u vlastitoj, ali i povijesti jaskanskog kraja, neka to bude najbolja pozivnica svima da dođu na našu proslavu ovaj vikend 15. i 16. lipnja. Stoga, dođite da se lijepo zabavimo i proslavimo ovaj veliki uspjeh našeg orkestra!

Video: Youtube

Foto: Hrvatski sabor kulture