Opće aktivnostiPuhački orkestar

U prepunoj dvorani DVD-a Gornjeg Desinca održan jubilarni 25. Božićni koncert!

« od 2 »

 

U nedjelju 23. prosinca u prepunoj dvorani DVD-a Gornjeg Desinca, održan je jubilarni 25. Božićni koncert DVD-a Gornjeg Desinca. Dvorana je za sve prisutne bila jednostavno premala jer su mnogi mještani i prijatelji DVD-a željeli vidjeti kakav je to program vodstvo DVD-a pripremilo za sve prisutne.

Prvo su se predstavili učenici 3. razreda PŠ Desinec sa svojom voditeljicom Snježanom Dugić, a potom su se predstavili uvijek veselo raspoloženi KUD Desinec sa svojom pjevačkom i plesnom skupinom. Ove godine su se u Gornjem Desincu po prvi put predstavili članovi KUD-a “Cvijet” iz Cvetkovića zajedno za svojom voditeljicom zbora prof. Manuelom Budišćak. Potom su se predstavili članovi orkestra iz bratskog društva DVD-a Domagović sa dirigentom prof. Marijom Fabijanićem te odsvirali prigodne božićne pjesme. Na oduševljenje svih prisutnih, predstavili su se naši najmlađi članovi orkestra iz podmlatka predvođeni našim dirigentom iz Gornjeg Desinca, prof. Goranom Jurkovićem te uspješno odradili svoj prvi zajednički Božićni koncert.

Za kraj ovog jubilarnog koncerta, kao iznenađenje za sve prisutne, predstavila se i obnovljena starija sekcija orkestra predvođena i novim profesorom Miroslavom Poljančićem. Orkestar sada broji više od 30 članova, a tu spadaju članovi iz podmlatka 2006. godine, 2013. godine te oni članovi koji su bili najuspješnija generacija ovog društva i koja je imala najveće uspjehe u povijesti DVD-a i jaskanskog kraja. Povod okupljanja tako velikog broja je priprema za obljetnicu 100 godina orkestra i 90 godina DVD-a Gornjeg Desinca iduće godine u lipnju mjesecu. Iskreno se nadamo da neće stati samo na proslavi te da će orkestar ostati na okupu i ubuduće pošto novi profesor i vodstvo orkestra ima velike planove za sam orkestar.

Ovaj jubilarni koncert su osim članova društva, mještana i njihovih prijatelja, posjetili i načelnik HVZ-a Željko Popović, zatim predsjednik ZKUU grada Jastrebarskog Ignac Smetko, predsjednik DVD-a Petrovine Ivan Samarin, gradski vijećnik Petar Španić, naš župnik Petar Ribarić, voditeljica PŠ Desinec Snježana Dugić, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel te naš dragi, bivši i umirovljeni profesor Petar Fabijanić. Naš dragi “profač” je od svih članova orkestra primio jedan prigodan poklon u znak zahvale svih generacija orkestara koje je vodio te je dugim i gromoglasnim pljeskom pozdravljen od svih prisutnih ljudi koji su posjetili ovaj koncert.

Nakon koncerta, sve prisutne je do dugo u noć zabavljao “Bingo & Gringo acoustic trio”.

DVD Gornji Desinec želi svima sretan Božić te novu i uspješnu 2019. godinu.