DVD Gornji Desinec održao još jedan odličan Božićni koncert!

Jučer smo organizirali još jedan uspješan tradicionalni, 26. po redu, Božićni koncert. Dvorana našeg doma bila je prepuna gostiju i sumještana koji su željeli vidjeti što smo organizirali ove godine.

Prije početka samo koncerta, naš župnik Stjepan Halužan blagoslovio je vatrogasni dom te nam zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Božićni koncert otvorio je naš podmladak orkestra predvođen dirigentom, profesorom Goranom Jurkovićem te oduševio sve prisutne. Njihov napredak je vidljiv te se nadamo da će dogodine biti još uspješniji, a neki od njih možda i doći u našu stariju sekciju. Nakon njih nastupili su učenici naše područne škole Desinec koji su već drugu godinu za redom na našem koncertu. Uslijedili su nastupi vokalno-instrumentalnog sastava mladih iz naše župe, zatim prijatelja iz KUD-a Desinec, KUD “Lipa” iz Slavetića, puhački orkestar našeg bratskog društva DVD-a Domagović sa svojim odličnim repertoarom te naš orkestar koji je ponovno oduševio sve prisutne. Nakon par godina stagniranja, orkestar je ponovno zaživio te predvođen, našim profesorima Miroslavom Poljančićem i Goranom Jurkovićem konstantno napreduje. Ove godine orkestar je nagrađen srebrnom plaketom na Državnoj smotri orkestara u Novom Vinodolskom te to dovoljno govori kako je u malom vremenskom periodu orkestar iznimno napredovao. Naš umirovljeni profesor Petar Fabijanić nije propustio vidjeti naše članove orkestra koje je glazbeno odgojio te je pohvalio naše profesore i njihov rad koji se itekako čuje. Profesori i voditelji orkestra zahvaljuju se svim članovima orkestra na njihovom radu i slobodnom vremenu koje ulažu u napredak orkestra.

Valja napomenuti kako je prošlu nedjelju, 15. prosinca, bio organiziran Advent u Desincu u organizaciju PŠ Desinec koji je bio humane naravi. Sav prihod od tog događaja bio je namijenjen obnovi dječjeg igrališta ispred škole pa su tako zapovjednik DVD-a Donji Desinec Daniel Kišan i naš predsjednik Vedran Boričević uručili voditeljici PŠ Desinec, Snježani Dugić, sav prihod kojeg su naši susjedi iz DVD-a Donjeg Desinca i mi prikupili.

Predsjednik Vedran Boričević na kraju koncerta je zahvalio svim sumještanima i prijateljima DVD-a na posjeti, uručio znak zahvalnosti gostima te zaželio svima Sretan Božić te sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu u ime našeg društva.

Nakon koncerta uslijedio je zabavni program u kojem je sve prisutne zabavljala grupa “CRO manijacs” do dugo u noć.