Operativa

Branimir Štefković osvojio 1.mjesto u Open kategoriji vatrogasaca iz RH na “Zagreb Firefighter StairChallenge-u 2019”!

Naš najmlađi operativni vatrogasac, Branimir Štefković, protekle je subote 7.12. nastupio na Humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama “Zagreb Firefighter StairChallenge-u” koja se održava sedmu godinu zaredom te pomaže Udruzi Kolibrić. Utrka je održana u poslovnom neboderu VMD-a u Zagrebu.

Branimir je nastupio u kategoriji Open u kojoj su vatrogasci osim zaštitne opreme opremljeni i izolacijskim aparatima s kompozitnom odnosno čeličnom bocom. U konkurenciji vatrogasaca iz Hrvatske, Branimir je osvojio 1. mjesto, a u ukupnom poretku završio na 5. mjestu kategorije Open iza kolega vatrogasaca iz Slovenije!

Sudjelovalo je 315 vatrogasaca iz Slovenije, Mađarske, Francuske, BiH i Hrvatske. Utrka je podijeljena na kategorije. Easy je kategorija u kojoj se natječu djeca i mladež, a od opreme imaju samo vatrogasnu kacigu. U kategoriji Open natječu se operativni vatrogasci obučeni u zaštitnu opremu, dok su najteže kategorije Open i Strong one u kojima su vatrogasci osim zaštitne opreme opremljeni i izolacijskim aparatima s kompozitnom odnosno čeličnom bocom. Kategorije su također podijeljene prema spolu i dobnim skupinama. Vatrogasci nakon što se opreme opremom imaju zadatak da u što kraćem vremenu savladaju 31 etažu, odnosno 666 stepenica dvokrakog stubišta. Uz navedeno vatrogasci dodatno u prizemlju izlaze iz građevine rade krug oko iste te se ponovno vraćaju u zgradu i nastavljaju istim stubištem do zadnje etaže, gdje se nalazi terasa s pogledom na Zagreb.

Branimiru čestitamo na ovom uspjehu i želimo mu puno uspjeha u budućnosti i neka mu ovo bude poticaj za daljnja usavršavanja u vatrogastvu.