DVD Gornji Desinec bogatiji za 8 novih operativaca!

Jučer na prostoru “Jaskanskog sajmišta” održan je praktični dio ispita i polaganje iz vatrogasnih vježbi za zvanje vatrogasac.
Osposobljavanje u trajanju od 74 sata provedeno je prema Pravilniku o osposobljavanju i usavršavanju vatrogasnih kadrova, a proveli su ga osposobljeni predavači iz VZG Jastrebarsko. Osposobljavanje za zvanje vatrogasac započelo je u ožujku u prostorijama DVD-u Gornji Desinec dok je praktični dio odrađen na širem području grada Jastrebarsko.
Nakon uspješno zadovoljenog pismenog dijela ispita, jučer je održan vježbovni dio ispita, te je uspješno zadovoljio 17 kandidat iz DVD-a Cvetković, Donji Desinec, Gornji Desinec, Novaki, Stankovo, Vukšin Šipak i Zdihovo.
Vježbu mladih vatrogasaca pripremili su instruktori vatrogasnih vježbi Goran Dikšić i Goran Batušić, a naučene vještine i znanje uživo su pratili predstavnici VZG Jastrebarsko i Grada Jastrebarsko. Na kraju mladim vatrogascima se obratio i čestitao im zamjenik Gradonačelnika Stipe Bučar, zapovjednik vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko i naš predsjednik Vedran Boričević, podpredsjednik Ranko Vojnović i zamjenik zapovjednika Goran Batušić.
Novim mladim operativnim vatrogascima želimo puno uspjeha u radu i djelovanju u svojim vatrogasnim postrojbama.

Foto: VZG Jastrebarsko